28.11.06

 

Velg og vrak

1. økt:

I denne økten skal alle deltakerne prøve å lage seg en egen blog. Åpne siden : http://blogger.com og følg anvisningene. Dere kan også lese en tysklærers blog som har brukt bloggen i undervisningen siden november. Jeg har også laget en veiledning om å opprette en blog. Den ligger her.

I venstre margen finner dere en del hjelpesider under Frischgebackener Blogger.

2. økt:

I denne økten får dere flere oppgaver som dere kan velge mellom, eller gjøre alle sammen. For noen er det kanskje kjent stoff, så her differensierer dere selv.
Oppgave 1:
Powerpoint: Lag en ikke-animert presentasjon av noen grammatiske fenomen. Gjør presentasjonen mer spennende ved hjelp av animasjoner og lyd.

Retting i WORD: Skriv en elevtekst og lær deg ulike måter å rette teksten på. Jeg skal presentere rettemåtene.

Oppgave 2: Internett som informasjonskilde

Lag et lite opplegg om yrkesvalg. Finn relevante linker til ulike yrker i Tyskland og legg linkestien i bloggen din.

Oppgave 3:

Lag en hypertekst. Du kan dikte opp en egen tekst, eller bruke en ferdig tekst som du finner på nettet. Eventyr er greie til å lage hypertekster med.
Du kan også lage ditt eget kryssord! Prøv her!

Oppgave 4:

Ein Fall für zwei - DVD. Prøv ut mulighetene i dette undervisningstilbudet og skriv kort i bloggen din hva du synes om slike hjelpemidler.

Oppgave 5:

Det kan være lurt med gjennomtenkt pauseaktivitet i klasserommet. Skulle elevene chatte mens man er på datarommet, får man be dem chatte på tysk! Klikk deg inn på noen spille-aktiviteter og legg dem du likte i bloggen din:

  1. Galgenspiel/Hangman
  2. Spielkiste
  3. Schiffe versenken/Bondesjakk
  4. Quiz
  5. Kindersache



Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?